akuten & tre stygn.

Det är så här jag startar min veckas semester. Genom att få spendera 6 timmar på akuten och sy tre stygn. Igår var det söndag och tanken var att jag, malin, mamma, johan och morfar skulle äta söndagmiddag tillsammans. Jag tyckte vi kunde vara här hos mig & grilla eftersom jag är den enda som har en riktig grill och att vi ätit hos alla andra de övriga gångerna. Precis innan de kommer står jag och torkar några vinglas. Ett av dem går av och jag hugger mig själv i handen med det. Själva foten eller vad man ska kalla det. Blev ett jack i handen, verkade inte så farligt först, men sen så flödade blodet bara och nått som definitift INTE ska vara utanför handen kom fram. Eftersom jag är en mes och klarar inte av att se blod ringer jag till mamma i panik typ och ber henne ta med nån kompress eller nånting, då jag bara har plåster hemma. När hon och de övriga kommer står jag med huvudet mellan knäna och en hand som är vinröd och täckt av blod. Det var lite värre än vad de trott på telefonen så det var ju bara att plåstra om det och åka in till akuten. Kommer dit och får hjälp av en sköterska. Sätter oss bara på en stol och hon börjar titta på min hand. Sedan tittar hon och säger att jag ska följa med så att jag får ett rum. Lägger mig på en bår och sen börjar ju väntetiden. När jag kom in, vid sju tiden, var det 5 personer framför mig. Vid 11 tiden var det också 5 personer framför mig, dock att tre av dem som var med från början hade gett upp och gått hem, men då hade det kommit in tre andra som behövde hjälp. Kände ju att det inte var så bra att jag inte ätit något ordentligt sen kl 11 på förmiddagen den dagen och sen åt jag en kexchoklad vid 11 tiden på kvällen. Sen när doktorn väl kom så gjorde det så tittar hon på såret och säger "du ska få din bedövning nu, och det kommer att kännas ordentligt. just när det är i handflatan eller under foten". Det gjorde så in i helvete ont när jag fick min bedövning. Får rysningar i ryggen när jag tänker på det. Sedan var hon tvungen att tvätta rent det med massa saltlösning, eller vad det heter, och leta efter glasbitar. Tror inte hon hittade några. Slutade med tre stygn, antibiotika och en stelkrampsspruta. Vid halv två tiden var jag hemma igen, hos mamma, för varken hon eller malin ville att jag skulle sova hemma ensam. Så nu blir det att knarka alvedon & antibiotika. Gör faktiskt sjukt ont även om det kanske inte är så jättestort och det sitter ju så dumt till att jag knappt kan greppa nånting eller hålla i något som är tyngre än typ mobilen. Haha. Ska se hur det ser ut när jag försökte skära min lunch. Gick inge bra så gav upp.

Så det blev ingen mysig grillning med familjen och visst är det ett bra sätt för mig att starta min semester.

avstigning för samtliga.

Vilken början jag hade på denna måndag. Går hemifrån för att komma i bra tid till jobbet, med lite marginal så att jag skulle hinna med allting. Men NEJ, det tyckte minsann inte t-banan eller sl att jag skulle göra. Kommer till danderyd, hann t o m med en tidigare buss. Går ner i t-banan och hela, då menar jag verkligen hela, perrongen full av människor. T-banan strulade. Klämmer in mig med alla andra människor. Sedan när man kommer fram till Stadion så börjar de prassla och låta i högtalarna. Jag ser att en del börjar röra på sig och gå av. Men en stor del sitter kvar så tänker, aja sitter väl kvar då. Men sedan kändes det konstigt och jag hörde orden "avstigning för samtliga, det är stopp i trafiken mellan Stadion och Mariatorget pga vagnfel". Härligt. Då är jag redan lite försenad till min slutstation. Knatar upp från t-banan till busshållplatsen och där står också en miljon människor. Alla bussarna som väl kommer förbi är fulla och ersättningsbussen kom typ inte. Halv 8 ungefär gick jag får mig och kom fram till jobbet klockan 8.50. 9.00 måste beställningen vara inskickad för att gällas. Och sen har vi ju en dator från stenåldern så den tar ju aslång tid på sig att starta. 8.59 skickas beställningen in. Men måndagsmötet hade jag ju missat för att ja, beställningen var ju lite viktigare.

Sen var det sjukdom så jag fick jobba i min gamla butik, Götgatan, det var great! Att få träffa Linda igen. Efter jobbdagen då jag haft en bra dag så åt jag en snabb middag. Mötte upp Erica, följde med och städade hennes jobb lite grann och fick mig en god Latte på köpet. Faktiskt en som jag gjort själv. Stolt. Sedan gick vi runt lite och satt och pratade i säkert 50 minuter om allt mellan himmel och jord. Kändes great!

dagen efter.

Då var även denna helg över och värst vad den flög förbi snabbt. Finns det något att berätta om denna helg? Ja, kanske. Fredagen spenderades först hemma med sovmorgon då jag var ledig. Efter denna sovmorgon rörde jag mig mot Täby Centrum där jag mötte upp Tove. Skulle inhandlas lite dricka inför lördagen och en liten gåva till Challe, nej förlåt Charlotte, som lämnar oss för danskarna. Du kommer få de great och vi kommer sakna dig! Efter centrumvistelsen så träffade jag mamma, och hem till henne åkte vi. Åt god mat och mös framför tv:n. Lördagen spenderades först på jobbet under hela dagen. Sedan panikstress hem, duscha åt en halv macka typ och lite popcorn innan jag sprang över till Erica i högklackat. En jättetrevlig överraskning var att Johan var hemma i stockholm över helgen så jag drog med honom också. Var så kul att se honom igen, inte sett honom sen i påskas. Det vart en del dricka hemma hos Charlotte och sedan bar det av utåt stan. Helt otroligt att alla vart så tokfulla? Yes, I know, jag var värst typ som vanligt. Men ändå, alla var väldans på pickalurven.

Nej, nu måste jag ge mig. Sov inte allt för många timmar i natt och imorgon blir det jobb mellan 8.30-18.30. Suck. Så innan klockan 23.00 ska jag sova så då är det ju dags att kanske att gå och lägga sig. Men känner mig trött så det kommer nog inte bli några problem då jag och Erica varit ute och knatat i cirkus två timmar. Sleep tight!

ben & jerry's + disneyfilm.

Idag är jag ledig. Tänkte unna mig en sovmorgon och gå upp när jag vaknar. För senaste tiden har jag blivit väckt runt nio de dagar som jag haft sovmorgon eller varit ledig. Idag blev jag också väckt, men inte av att någon smsade eller ringde mig. Utan att min käre prins, Rex, ansåg att det var dags för honom att gå ut. Så nu har jag varit vaken i cirkus två timmar och vad har jag gjort? Mjo, jag har lyckats få på mig ett långt linne, (t o m inte orkat leta fram några underkläder typ), ätit lite frukost, mumsat på Ben & Jerry's samt satt på Herkules på tv. Jag vågar erkänna att jag faktiskt älskar den filmen. Även om det är en barnfilm a la Disney. Jag kan varje replik och varje sång helt utantill. Patetiskt? Mjo, kankse men det bjuder jag på.

Jag har några måsten som jag måste göra idag. Jag måste diska, städa, plocka undan lite, röra mig mot täby centrum för att införskaffa present samt ta en liten tripp förbi Systemet då det är lite fest imorgon. Nej då. Nu måste jag ta tag i mig själv. Röra mig mot köket och ta tag i allting.

OH and bye the way, jag såg ett stjärnfall igår under min och Ericas en timmer promenad. LYCKA!

kurragömma.

Ibland så känner jag bara FUCK IT. Hur kunde du stå där när vi kom hem? Självklart menade du väl eller nått, men tänk efter. Förvarna innan du kommer. Tänk efter lite. Om du får ett nej så är det nej och inget mer att tjata om just då. Helt otroligt att hon kan hantera det bättre än jag. Just nu är jag bara så besviken på allting. Det är inte så lätt att gå till jobbet med ett leende varje dag. Det har jag tvingat mig själv till de senaste 8 månderna. Ibland kommer leendet naturligt, ibland så är det så fejk att jag kräks. Vissa dagar jag kan hantera det och bli "normal" och hantera allting som det är tanken att jag ska göra. Andra dagar är jag så  tom i bollen eller så fucked up att jag inte vet vad jag ska göra. Tänk så skönt att jag har så många underbara kollegor som bryr sig så mycket. Idag har jag varit glad, jag har varit lycklig. Första gången som jag själv erkänt att jag har varit lycklig. Jag var lycklig idag. Men sen var jag inte lika lycklig längre för.. ja du vet. Okej, just nu är jag lycklig, but I need to get a bit more happy. Make me happy.

Ibland är det bara kul att leka kurragömma och hoppas på att man inte blir hittad. Eller vill man det? En kram är ju aldrig fel..

tatuering. yet again.

Då var det dags. Nu är tiden för min tatuering bokad. Jag ska få min fina tatuering om cirkus två veckor. Det känns så jävla bra! Var nervös innan men nu känns allting frid och fröjd. Längtat efter en tatuering så länge och nu ska det äntligen bli dags! Tatueringen blir ett motiv som jag ritat själv. Det ska bli min "symbol" för förändring. För nu har så mycket förändrats. I livet, hos mig själv, hur jag ser ut och så vidare. Så nu känner jag att jag även ska förändra mitt skinn och sätta dit en tatuering. I can't wait!


ösregn, skratt & vin.

Vad har då hänt sen sist? Mjo, en del. Jag har varit trevlig och umgåtts med min underbara mamma. Detta gjorde jag den dagen det regnades som mest. Jag lovade att ta ut Melker då mammas vännina skulle komma förbi. Se så vacker man ser ut när man ska ut i ösregn. Det var cirkus fem cm vatten som täckte stövlarna, som jag lånat av mamma. Jag var så moderiktigt. Leggings, försmå stövlar och mammas coola regnkappa. 




Jag undrar faktiskt vem som hade roligast på den promenaden. Jag eller Melker. Jag studsade runt när i vattenpölarna och småskrattade för mig själv och njöt. Älskar att känna regnet mot min kropp. Helst vill jag springa runt utan jacka och sånt då såklart, men ingen bra idé när jag varit sjuk precis.

Sen i helgen var jag ute och rumlade i Norrtälje och hälsade på Sofie. Då fick jag även träffa hennes Sparco och Stefan och Stefan bland annat. Vi hade mycket roligt. Lekte med katten, drack vin, körde Nintendo Wii och hör och häpna, jag körde till och med Guitarr Hero! Jag suger verkligen på detta otroligt tekniska spel, haha. Innan har jag blivit utbuad efter cirkus 10 knapptryck på den jäkla gitarren men denna gång, minsann, då lyckades jag klara av två låtar. Inte till 100 procent då, men ändå! Kände mig nöjd! Sofie har till och med tagit bildbevis på det. Sen spelade vi något dansminispel på Wii, haha, vilket spel. Snacka om att de gillade att skaka rumpan de bekäggade tjejkropparna. Tro mig, det var tjejkroppar med stor rosa näsa, inga ögon samt mustasch! (Har säkert stavat som en kratta, men sån är jag).



Inte den vackraste av bilder, men detta är de vackra shemales på Nintendo Wii. Och ja, bilden är väldans snett tagen då jag ligger i soffan med ett glas vin i ena handen, mobilen i den andra och asgarvar! Fan vad roligt vi hade. Tror hennes Stefanar tycker jag är väldans.. konstig, bara för att jag tokgarvade non stop under hela min Norrtäljevistelse. Är det inte knasigt.

Den här bilden blev ju faktiskt väldigt bra tycker jag. Tagen med mobilkameran när det ösregnar!


babyboom.

Har det blivit en till babyboom nu? Det känns ju nästan så. Självklart är det väl det nästan hela tiden, det märker jag ju bara på kunderna i butiken, men nu är det en helt annan typ av babyboom. Fler och fler i min ålder börjar skaffa sig en liten knodd. Fler och fler som jag känner ska bli antingen mamma eller pappa. Kändes som det började smyga sig på där i höst men nu är det verkligen massor med bebisar på gång. Betyder det att det är dags för mig också? Ska jag också skaffa mig en liten tillökning till min ytterts lilla familj? Kan ju dock vara ett liiiitet tinywiny problemo då. Det kan ju vara bra att ha en pappa med i bilden då. Annars kan det ju bli lite svårt. Nej, vad är det jag säger. Ingen liten bebis ska det bli här för mig inte. Knappt varit singel i ett år (men om cirkus 20 dagar ungefär har jag varit det) och då kan jag ju inte börja tänka på bebis redan. Haha. Men skämt och sido helt otroligt hur snabbt ett år kan gå förbi. Men är det verkligen så att det är "inne" att skaffa bebis just nu eller råkar det bara ligga i tiden och att de i min ålder känner att de har åldern inne? Kan vara värt att tänka på.

Dags att dra mig i kragen, diska det som måste diskas och sedan röra mig utåt, då vädret fortfarande verkar vara fint.

scared of my little Houdini.

Gud vad du skräms! Jag går mot min balkongdörr och tittar efter Rex för att det är dags och komma in. Och vad ser man? En tom sele som ligger på stenplattorna. Känner direkt hur hjärtat stannar och jag känner nästan att paniken kommer. Jag har ingen aning om vart han är, hur länge han varit borta eller ifall han kommer kunna hitta tillbaka. Jag brukar alltid hålla ögonen på honom och titta till honom då och då. Det gjorde jag även idag, men måste missat honom precis. Tänk att jag kände det på mig när jag gick mot dörren, att han inte skulle vara där. Bara slita på sig ett par byxor och en jacka och gå ut och locka på honom och småropa (för att inte reta upp grannarna genom att ropa högt efter honom). Lockar på honom och går runt utanför huset där jag bort. Hör ingenting och ser honom fortfarande inte. Kollar ifall grannen stängt fönstret, för Bjaern (deras katt) brukar busa med Rex och Rex brukar följa efter honom när han väl smiter. Yes, det är inte första gången, han är en riktigt liten Houdini som lyckas ta sig ut ur selen utan att dra upp den eller bita sönder den. Men nej, deras fönster var stängt. Går ett varv till, för han brukar inte våga gå så långt eftersom han inte varit ute förut, förutom på min baksida. Får för mig att gå in på min baksida, från baksidan, genom små buskarna och vad ser jag då. En liten svart katt, som ser lite rädd ut, som tittar på mig med skam i ögonen då han vet att han inte får smita iväg så där. Han låter mig till och med att ta upp honom utan att ens streta emot, som han brukar göra. Hatar när han skrämmer mig så där. Vill ju inte förlora honom också. Men önskar ju alltid att han kunde få vara utekatt och vara ute och busa hela tiden, men det går ju inte då jag inte vet hur jag kommer bo sen. Men han hittade hem och han är nu inne i säkerheten. Snart kommer han komma till soffan, lägga sig på sin favorit filt och sova. Sweet!

change.

Nu sitter jag här igen och tänker på tatueringar. Jag vill så gärna göra min nu. Längtar verkligen. Har suttit och pillat och trixat och nu har jag ritat den som jag vill ha och jag är sjukt nöjd. Men jag ska ändå åka dit tidgare och visa min tanke och sen be honom ändra den ifall han har några förslag. Är ju alltid roligt att diskutera det med någon som arbetar med det som sitter och tittar på tatueringar hela dagen.

Jag frågar om andras åsikter om tatueringar och sådana saker, för vill ju alltid ha en åsikt om det. Men i slutändan kommer jag ändå att tatuera in det som jag vill ha. Det är ju självklart för mig egen skull som jag gör den. Känns nästan som jag till slut kommer att ha massor med tatueringar för att jag har så många idéer och tatueringar som jag vill ha. Men den, som jag nu har beslutat mig för och som jag faktiskt ritat själv, får bli den första. Om man nu ska leka Miami Ink och att den måste ha en otroligt bra och meningsfull betydelse så har väl min att det är dags för en förändring. Halva 2008 och halva 2009 har varit ett rent av helvete. Nu ska det ändras och då känner jag, för min del, att tatueringen som jag väntat på att göra så länge passar in just nu.

Så inför framtiden tänker jag så här:


body scrubs marodörer.

Det är så otroligt komiskt att varenda jävla dag är det någon som öppnar vår Hallon Body Scrub. Vänder upp och ner på den MEDANS de luktar på den så att allting inuti burken hamnar på golvet. Det ser ut som en rosaröd spyaktig sörja som en stor klutt på golvet. Vi här har nog förlorat cirkus 10 sånna scrubs bara för att folk är idioter och inte kan öppna en burk normalt. Seriöst. Man blir ju så trött.

Jävla Body Scrubs Marodörer!

ett superbra tips!

Just nu arbetar The Body Shop med EPCAT Sverige och EPCAT internationellt. Detta är ett samarbete för att hjälpa EPCAT:s arbete mot trafficing. Vi säljer denna handkräm för 125 kr och då kan man verkligen göra skillnad.

Har du hjärta att säga nej?



Soft Hands Kind Heart Hand Creme


Kan ju tipsa om att den doftar jättegott samtidigt som pengarna går till något bra. Köp den!
Härmar Tinna här lite grann, men budskapet är ju bra.

Make up kurs.

Idag har jag spenderat dagen i Stinsen butiken och haft en make up utbildning. Det var så roligt! Sen var ju det nya sminket för hösten så sjukt snyggt! Jag och Tinna blev sminkkompisar och sminkade varandra. Först så fick vi lite information om höstens nya make up. Först så fick vi lite tips och trix, från Ulrika samt så berättade hon vidare om sina tips från Karim. Body Shops makeupartist. Sen var det dags för oss att sminka varandra. Först en vardagsmakeup och vi skulle öva på hur vi skulle presentera de nya sminket osv. Efter en god lunch på en grekisk restaurang blev det en festmakeup. Tinna är så sjukt duktigt och det blev sjukt fint båda gångerna. Jag blev väldigt nöjd också med hur jag sminkade Tinna. Färgerna passade verkligen henne väldigt bra. Bilder kommer snart då Tinna var så snäll att ta kort så vi kan visa upp för de övriga medarbetarna sedan och för eget bruk.

Sen har det ju hänt något som också är väldigt roligt! THE BITCH HAS LEFT THE BUILDING! Nu är vi tjejer äntligen fria! :D

buena serra.

Buena serra.

Kom precis hem från en  mysig middag med mamma. Ett bra avslut på min sjuktid hemma. Vi åt ugnsbakad rödig med vitvinssås samt ett härligt glas vitt till det. Och innan var det rostbiffssmörgås. Min mamma kan verkligen laga mat!

Igår var sista sjuktiden enligt läkaren så idag smet jag ner till täby centrum snabbt för att inhandla lite från systemet inför imorgon samt att umgås med min underbara mamma. Imorgon blir det jobb från 9.30-17.00 så kände att jag förtjänade att vara utanför lägenheten lite grann innan dess. Väl i Täby C ville jag kuta runt lite, såklart och en del fann jag. Innan midsommar tittade jag på en klänning på MQ som jag blev helt sjukt kär i. Och vad såg jag idag? Jag fick min underbar klänning på rea! Jag är så lycklig! Den är så sjukt fin och den sitter great! Hot mama! Gick förbi Din Sko i hopp om att mina älsklingar fanns för ett bättre pris men icke. De fina svarta i siden med silverklack. Seriöst, jag blir ju.. bara av att jag tänker på det. Haha.

Det är helt sjukt. Hör och häpna (ni som läst bloggen vet ju att jag redan inte haft smink på mig), men jag åkte ner till Täby C, utan något som helst smink, utan solglasögon. Det händer inte när man heter Ulrika. Jag sminkar mig t o m när jag är sjuk och ska upp till ICA. Faktiskt så var jag inte så obekväm som jag trodde. Kanske är en bra träning eftersom jag ska jobba imorn & får inte ha någon som helst ögonmakeup på mig. Har jag inte det så ser jag väldans trött ut, oftast, men nu verkar de vara okej. Fan, vill inte jobba imorn.

Nej, dags att göra sig i ordning för sängen och sova. Ska upp om cirkus 8 timmar. Och sover inte jag 8 timmar så blir jag ganska grining.

Caio!

Sex.

Nu har jag varit hemma sjuk i cirkus 7 dagar. Sjukt uttråkad har jag sett på Sex and the City, hela serien, alla säsongerna, igen. Det får en ju att tänka.  Nästan allting handlar ju bara om sex. Är sex verkligen så viktigt ändå? Och ju mer jag börjar tänka på det så ja, det är nog riktigt viktigt. Det mesta man pratar om mellan oss tjejer är sex, pojkar och ja, shopping såklart. Men sex och pojkar är väl det som diskuteras mest, oftast faktiskt. Och samma sak gäller även när man pratar med killarna. Dock så skiljer det sig hur man pratar, då handlar det om ragg, tjejer, sex och planer för helgen. Man diskuterar det på ett helt annat sätt helt enkelt. Hur kommer det sig att det egentligen är så intressant att man diskuterar det så pass mycket?

blondin vs brunett.

ska jag stanna som blondin eller ska jag bli brunett igen?
(menar då ljusbrun, inte mörkbrun)

bored shitless.

Vad gör man när man är hemma, sjuk och så otroligt uttråkad. Jo, jag har städat garderoben, byrån och plockat undan alla kläder som jag haft legat framme. Samt startat ett Sex and the city maraton, igen. Även om det tog väldigt lång tid att plocka med alla kläderna så tog jag det lugnt. Orkar ju inte allt för mycket ändå., Med de olika medicinerna i kroppen, komma ihåg när de ska tas, och att jag inte har speciellt mycket ork i kroppen. Men seriöst. Jag som säger att jag ALDRIG har något att sätta på mig. Jag börjar faktiskt, hör och häpna, fatta att jag faktiskt har massor med kläder. Bildbevis kommer här nedanför och det här är ändå inte ALLA kläder som jag har.


Det ser stökigt ut men faktiskt så har jag organiserat this mess!

Så detta är det jag gör när jag är bored shitless. Sen har jag också, för att låta som en gammal tant, börjat organisera mina recept och skrivit dem i en fin bok. Det är svarta sidor, metallicglittrande pennor och så klipper jag ut de fina bilderna på sakerna. Är faktiskt nöjd. (den förstår jag faktiskt inte varför min blogg är dum så jag inte kan ta bort centreringsgrejen när jag är klar...).

superficial.

Superficial. Jag måste nog erkänna att jag är det. I alla fall lite grann. Jag har inte gått utanför huset utan smink de senaste 6 åren. Oavsett ifall jag har varit frisk, sjuk, bakis.. you name it. Och nu, när jag lyckats dra på mig en ögoninflamation, så FÅR jag inte använda smink. Fick aja baja ab läkaren att jag inte får använda smink. Och masacaran som jag har, som är så gott som ny, måste jag kasta. Typiskt. Så sjukt bra att allt detta händer den månaden som jag har som minst pengar. Mitt läkarebesök + mediciner har kostat mig kanske 500 kr. Ny mascara är ytterligare 150 kronor. Sen måste jag ju äta denna månad också. Skit. Eller vadå, jag får köra mina otroligt "trevliga" dietpulver till middag och lunch resten av månaden så lär jag ju tappa nått kilo till plus att jag inte behöver spendera några pengar. Great!


rex makes my day <3

Yepp. Det är så det ser ut. Det ösregnar ute så Rex får tyvärr inte vara ute och mysa i trädgården (okej, min lilla gräsplätt som jag har här bakom). Vill ju inte att han ska bli sjuk. Precis som jag då. Börjar tröttna på att hosta tills jag kräks nu, samt att snoret rinner och ögonen kliar. Sen kan jag ju inte direkt prata heller. Igår mådde jag liksom bättre än idag, men idag går jag på mina fem mediciner. Är även vakt till Bjaern idag. Inte får han gå ut heller, på grund av det dumma regnet.

Suck pust och stöön! Japp det är så det känns just nu. Men inte ska jag klaga, får ju ligga invirad i mitt täckte, se på massa film samt dricka te och mysa med Rex. Han är så glad just nu att jag är hemma med honom. Har ju jobbat ganska mycket senaste tiden så han har ju tyvärr fått spendera lite tid ensam. Men nu myser vi tillsammans. Det är så härligt att han alltid vill sova i min säng på nätterna, de gjorde han aldrig när han & jag borde i Järfälla. Då höll han sig på avstånd. Men nu, nu får jag inte en sekund ensam. Överallt vill han följa med. Jag har verkligen fått världens underbaraste katt.



Här har vi min underbara livsnjutare!


RSS 2.0